Бивш шеф на „Булгаргаз“: Да се отреже главата на „Овергаз“

19:53, 04 яну 16 25 352 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Нашата държава трябва да реагира, а министър-председателят не да прави изявления, а да хване да им отреже главата на тези, да се национализира тази глутница в България и да се приключи с марката "Овергаз" на българска територия. Това коментира пред БНР бившият изпълнителен директор на „Булгаргаз“ и енергиен експерт Васил Филипов по повод случващото се около компанията на Сашо Дончев.

В последните дни на 2015 стана ясно, че „ГазпромЕксперт“ спира доставките на синьо гориво за компанията, а след спешна среща при премиера Бойко Борисов беше подсписан договор, според който „Овергаз“ ще купува горивото от „Булгаргаз“. Неофициално от компанията обвиха, че се прави опит да се открадне бизнесът им, а по-рано днес Борисов заключи, че това е атака срещу правителството.

Според Филипов наблюдаваме криминален водевил, дестабилизация на държавата, която пък не бива да допуска да бъде изнудвана в такъв момент.

„Навремето пратих в канализацията, в кошчето "Овергаз лимитед" на Сашо Дончев, защото си позволяваше да дестабилизира държавата в онези години… Навремето ги изритах брутално, но след  това пак се промъкнаха“, обясни той.

По думите му това е една руска фирма, изцяло собственост на "Газпром", с недотам законни подходи, която взе лицензии в цялата страна, изгради мрежи и продава на българските клиенти между три и четири пъти по-скъпо от газа, който "Булгаргаз" продава на клиентите си в България.

Той препоръча на правителството да извърши щателен одит за това как се е появила "Овергаз" и кой е дал лицензиите на фирмата.

„През 1996-97-98-ма година "Овергаз" беше част от корпорацията "Мултигруп" и още тогава се опитваха да дестабилизират държавата. Тогава се стигна дотам и "Мултигруп", и "Овергаз" да отидат в канализацията. Незнайно как след това "Овергаз" отново се ситуира в пространството чрез регистрация на офшорка. Вероятно са повяли финикийски ветрове и са ѝ дали лиценз“, каза още Филипов.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама