Британски астронавт поздрави кралица Елизабет Втора от Космоса

19:11, 04 яну 16 / Свят 25 290 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Космонавтът Тим Пийк изпрати съобщение до кралица Елизабет Втора от борда на Международната космическа станция. "За мен е част да изпратя съобщение до Нейно Величество от името на Европейската космическа агенция. Невероятно е да видиш за първи път британските острови от Космоса", казва астронавтът в посланието си до кралицата. „Надявам се следващите шест месеца да покажем на Великобритания и на всички по света как международното сътрудничество може да промени света към по-добро", добавя Пийк  и завършва с традиционния за британците поздрав "Бог да пази Кралицата", казан за първи път в Космоса.

Тим Пийк е първият британски астронавт, който посети международната станция. Той е вторият британец, който в Космоса след Хелън Шърман през 1991 година.

На 15 декември астронавтите Тим Копра от НАСА, Тим Пийк от Европейската космическа агенция и руският космонавт Юри Маленченко от Роскосмос успешно излетяха към Международната космическа станция с руски космически кораб "Союз TMA-19M". Новият екипаж замени Експедиция 45, която се завърна на Земята на 11 декември 2015 година.  

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама