Снегопочистващите фирми на Плевен ще бъдат санкционирани от кмета

19:09, 04 яну 16 25 292 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Трите снегопочистващи фирми, отговорни за справянето със зимната обстановка в Плевен - "Инжстрой", "Чистота" и "А.С.А", ще бъдат санкционирани в срок до няколко дни. Това съобщи кметът Георг Спартански на пресконференция и допълни, че санкциите ще бъдат наложени заради лошата организация и недоброто справяне с първия паднал сняг.

"За два часа обиколка в града с личния ми автомобил, видях само един снегорин, и той стоеше на едно място. Посетих две от фирмите. В едната ми казаха, че машините са в базата, тъй като шофьорите са се прибрали да обядват. В другата пък всички шофьори се оказа, че са се прибрали да зареждат с пясък. Друг е въпросът, че върху снежното покритие нямаше видими следи, които въобще да показват, че тези машини скоро са се върнали в базите си", разказа Георг Спартански.

Кметът бе категоричен, че изпълнителите са закъснели в реакцията си, което е довело до образуване на "коловози" от сняг и замръзване. Той прогнозира, че фирмите - изпълнители ще представят някои основни аргументи за оправдания, които той няма да приеме. По време на извършените проверки са констатирани три неща: закъсняла реакция, лошо планирана работа, немобилизиране на всичката налична техника и работна сила.

"Заради недобре свършената работа, и трите фирми ще бъдат санкционирани. Категорично заявих, че трябва да се разделим с този манталитет. Не прием никакви извинения, свързани с повредена техника, обилен снеговалеж и с твърдения, че заплащането е твърде ниско. Когато една фирма се е явила за обществена поръчка, те са знаели какви са условията и ако не са ги устройвали, не следва да се съгласяват въобще да играят на търг. Така че, такива приказки не приемам", каза кметът.

Спартански допълни още, че по негово разпореждане ще бъде разширен състава на проверяващите. Улиците ще трябва да се обработват със специализирани химикали и ще се създаде здрава организация за предотвратяване натрупването на големи количества сняг по улиците.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама