„Нефтохимик 2010“ привлече националки на Украйна и България

18:28, 04 яну 16 / Спорт 25 428 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Две баскетнационалки подсилиха отбора на "Нефтохимик 2010" за втората част от първенството в "А" група при жените, съобщиха от Община Бургас.

187-сантиметровата украинка Олга Мазниченко и 191-сантиметровата Стефка Митева ще дебютират за бургаския тим още на 6 януари в шампионатния мач от 11-ия кръг срещу "Септември"-София. Двубоят е от 18:00 часа в зала "Бойчо Брънзов".

Мазниченко е на 24 години и освен в украинското първенство е играла в Израел и италианския "Парма", където в 25 мача е записала средно по 14,2 точки и 6,2 борби. За последно е носила екипа на белгийския "Белфиус".

26-годишната Стефка Митева у нас е играла за "Рилски спортист" и "Левски", а в чужбина – в испанския "Хувентуд" и белгийския "Блукетс". Започнала е сезона в румънския "Алба Юлия".

След привличането на Мазниченко чужденките в отбора на "Нефтохимик 2010" вече са четири. Другите от есента са украинката Олена Самбурска и сръбкините Тамара Баич и Йелена Йованович.

По наредба на БФБ треньорът Дечо Коешинов може да вписва в тимовия лист за всеки отделен двубой само три чужденки.

Във временното класиране от първенството на страната "Нефтохимик 2010" дели второ-четвърто място с отборите на "Дунав"-Русе и "Монтана". Трите тима имат по 7 победи и 3 загуби. Лидерът "Хасково" е с 9 победи и една загуба.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама