Понижиха нивото на терористична заплаха в Брюксел

18:13, 04 яну 16 / Свят 25 275 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Нивото на терористична опасност в белгийската столица Брюксел е понижено от трета на втора степен, съобщават местните медии. Най-високото ниво на заплаха в страната е четвърта степен. Решението е взето след нова оценка на ситуацията от Координационното звено за анализ на заплахите (Ocam).

По-рано на 20 ноември предупрежденията за терористична заплаха бяха увеличени до най-високото четвърто ниво. През последните седмици белгийската армия и полиция проведоха няколко десетки антитерористични акции, в хода на които бяха арестувани заподозрени, както за извършването на терористичните нападения в Париж на 13 ноември, така и за готвени други атаки в Брюксел. На 26 ноември нивото на заплаха беше намалено до трето. Два дни по-късно нивото беше покачено до трета степен на 28 декември във връзка с новогодишните празници и специално заради „надеждна информация” за готвен атентат срещу няколко обекта в столицата. 

Иначе в цялата страна се запазва трета степен за опасност, но мярката се отнася предимно за места с много хора.

Белгия засили мерките за сигурност в страната след терористичните атаки в Париж през ноември, при които загинаха 130 души, а над 350 пострадаха.  

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама