Снегопочистването във Варненско ще продължи и през нощта

18:06, 04 яну 16 25 351 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Във Варненска област към момента няма населени места без ток и сигнали за бедстващи хора. Това съобщи за Topnovini.bg областният управител Стоян Пасев. Вече са отворени за движение и третокласните пътища в Долни чифлик, Дългопол и Суворово, които бяха блокирани от снега. 22 машини ще продължат да обработват пътищата тази нощ в областта.

Резервно електрозахранване е включено в Каменар, уточни Пасев. По думите му аварията на трафопоста, която остави без ток и вода част от селото, вече е отстранена. Предстои съоръжението да бъде подменено.

От пресслужбата на община Варна обобщиха, че пътищата на нейна територия са проходими при зимни условия. Главните булеварди в града са почистени,  усилено се обработват с инертни материали. В добро състояние е Аспаруховият мост.

По данни на районните администрации спирките, подлезите, подходите за болниците, детските градини и социални заведения са почистени.

Петте фирми, които отговарят за зимната поддръжка в града, ще работят в пълен капацитет, съобщи директорът на Дирекция "Инженерна инфраструктура и благоустрояване" към Община Варна Петър Гърбузов.

Снегопочистващи фирми, ангажирани преди 4 години с поддръжката на уличната мрежа в община Варна, са  ДЗЗД "Обединение АБ Варна" (за район "Одесос"), "Хидрострой АД" (за район "Приморски"), ДЗЗД "Зебра Варна" (за "Аспарухово", с. Звездица, с. Константиново), "Инжстройинженеринг" ЕООД (за район "Владиславово",с. Казашко, с. Тополи) и ДЗЗД "Варна Строй 2012" (за район "Младост" и с. Каменар).

Комисиите, които са сформирани за зимна поддръжка по районите, трябва да представят ежедневни отчети за свършената работа, увери зам.-кметът на Варна Пейчо Пейчев.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама