БНТ няма да излъчи спряното предаване на Валя Ахчиева и тази седмица

18:00, 04 яну 16 25 501 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
БНТ няма да излъчи сваления материал на журналистката Валя Ахчиева за износа на ваксини против туберколоза в Турция. Въпреки че не се беше ангажирала с дата и час за пускането на броя, обществената медия беше обявила, че това ще стане след коледно-новогодишните празници.

Припомняме, че преди празниците БНТ спря излъчването на „Открито“ под претекст, че с оглед на обществения интерес и актуалността на темата за съдебната реформа, ще излъчи посветения на нея първи епизод от "БНТ Такси в Европа".

Водещата на предаването Валя Ахчиева се усъмни в мотивите на медията. Тя обясни в интервю пред София topnovini.bg, че разследването е трябвало да се излъчи веднага, защото разкрива как партида от ваксините е заминала за турската страна с фалшиви документи.

Ваксините са произведени от фирма „Бул-био“. Журналистката е успяла да запише директора на компанията, който е направил скандални разкрития пред камерата на БНТ. Той е обяснил, че е бил притискан от Министерството на здравеопазването да подпише договор за дарение от 5 млн. лв. „Бил принуден да подпише, че фирмата дарява тези пари за 5 млн. ваксини“, обясни пред екипа ни Ахчиева.

Дни след като медиите публикуваха случая със сваленото предаване на журналистката, от ДАНС влязоха в БНТ и иззеха материалите на Валя Ахчиева, свързани с разследването й за ваксините. Въпреки това от БНТ потвърдиха пред София Тopnovini.bg, че предаването ще бъде излъчено веднага след празниците. Това обаче няма да се случи и този четвъртък, потвърдиха пред София Тopnovini.bg от пресцентъра на обществената медия.

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама