Осъдиха мъж за държане и разпространение на хероин

17:36, 04 яну 16 25 307 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Потвърдиха наказание от 4 години „лишаване от свобода“ на Йордан Иванов Минчев за  това, че в условията на „опасен рецидив“, без надлежно разрешително държал с цел разпространяване наркотично вещество-хероин.

Върховният касационен съд  потвърди решение на Апелативен съд- Бургас, с което е потвърдена осъдителна присъда на Окръжен съд-Сливен и определи наложеното наказание като окончателно.

Наказанието трябва да бъде изтърпяно при първоначален „строг“ режим в затворническо общежитие от закрит тип. Със своето решение, съдът е наложил на Минчев  и „глоба“ в размер на 20 000 лв.

На 22 август 2014г. Минчев е задържан със 106 бр. хартиени пакетчета  и 5 бр.малки найлонови пликчета с хероин. Общото нетно тегло на наркотичното вещество е 4.202гр. При условието на посредствено извършителство, чрез малолетния си наказателно неотговорен внук, Минчев е държал с цел разпространение  и  още 41 бр. хартиени пликчета с хероин. Тяхното общо нетно тегло е 0.449гр. Наркотичното вещество, което е открито в пликчетата и пакетчетата е на обща стойност от 418 лв. Минчев е притежавал и рисково наркотично вещество - 8 таблетки  лекарствен препарат  SUBUTEX -8mg с общо тегло 3.326 гр.

Решението на Върховния касационен съд е окончателно.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама