Обявиха жълт код за Бургас, настъпват поледици

16:37, 04 яну 16 25 307 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Жълт код за снеговалежи е обявен за утре, 5 януари, в област Бургас. Това съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) при БАН.

През нощта южно от страната ще премине нов средиземноморски циклон и метеорологичната обстановка отново ще се усложни. До сутринта започналите от запад снеговалежи ще обхванат страната, като с повишението на температурите на места в Югоизточна България и по Черноморието снегът ще премине в дъжд и ще има условия за поледици.

Ще духа умерен вятър от изток-югоизток, който през деня за кратко ще се ориентира от запад. Максималните температури на въздуха ще са 3°-4°. Температурата на морската вода е 4°-7°. Вълнението на морето ще бъде 3 бала.

От Община Бургас препоръчват на всички свои жители и гости да се съобразят с метеорологичната обстановка. Да не се предприемат излишни пътувания. За да не се образуват поледици, които могат за причинят опасност и травми на хората, всички собственици на търговски обекти трябва да почистят тротоарите. Специализираната техника на фирмите за снегопочистване и поддържане ще работят непрекъснато, а екипите ще са в денонощно дежурство.

Специалисти от общинска администрация извършват непрекъснати проверки и следят за обстановката, за да може при необходимост да се предприемат своевременни мерки за намаляване на последиците за населението и инфраструктурата.

При критична ситуация хората могат да звънят на спешния телефон 112 или на 84-15-60 (денонощен дежурен при Община Бургас) и да подават коректна и точна информация, за да бъдат резултатни действията на специализираните органи.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама