Пиянска свада или ренесансов шедьовър - Манчестър в новогодишната вечер

16:18, 04 яну 16 / Свят 25 233 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Снимка, показваща как жителите на Манчестър посрещат пияни Нова година на улицата, заснета от английския фотограф Джоел Гудман обиколи света за часове. Феноменалният кадър, показващ как британците празнуват настъпването на 2016 година събра хиляди „харесвания“ и коментари в социалните мрежи.

Изображението на фотографа на свободна практика Джоел Гудман бе публикувано за първи път в новинарския сайт Manchester Evening News, но привлече вниманието на хиляди, след като бе качено в Туитър от продуцента в Би Би Си Роланд Хюс. Постът му е бил споделен над 25 хиляди пъти, а коментарът му, че снимката изглежда „като прекрасна картина“ вдъхнови доста хора да я превърнат в истинска такава.

Гениалност в композицията

Мнозина сравниха снимката с ренесансов шедьовър и съзряха гениалност в нейната композиция.

На преден план двама полицаи поставят белезници на лежащ на земята младеж. Жена в червена рокля и обувки на висок ток говори нещо на падналия на земята мъж. Зад нея полицайка проверява документите на друга жена. По средата на кръстовището лежи друг мъж на средна възраст. Ризата му се е вдигнала нагоре и разкрива бирен корем. В ръката си господинът на средна възраст държи бира. Полегналият джентълмен се превърна в лична муза за някои. Друг важен елемент от фотографския шедьовър е млада жена, която пресича кръстовището с хладен поглед и пълна незаинтересованост от всичко, което се случва около нея.

Пред Manchester Evening News Гудман коментира, че в мрежата е пълно със снимки на хора, които си прекарват добре, но е трдуно да бъде уловено обратното. "По-безопасно и лесно е да снимаш щастливи хора, отколкото такива, които са гневни и пияни". През изданието Гудман каза още, че е поласкан, че снимката му е сравнена с ренесансов шедьовър и заяви скромно, че е попаднал на точното място в точното време.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама