Солени глоби за снегопочистващите фирми в София

16:08, 04 яну 16 25 245 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Снегопочистващите фирми в Столична община ще бъдат санкционирани заради непочистени спирки и тротоари. Нарушенията бяха установени в 7:30 часа сутринта от Столичния инспекторат. Това потвърди и проверката на София Topnovini.bg.

От Столична община заявиха, че не могат да дадат по-точни данни. Все още не е ясно кои са и колко на брой ще са глобените фирми.

В момента инспектори от Столичен инспекторат проверяват дейността на снегопочистващите фирми и изготвят доклади, а информацията от тях ще бъде обобщена в края на работния ден.

Очаква се след втора проверка да се установи дали фирмите са почистили в по-късен етап. В такива случаи санкцията ще бъде в друг размер от установения. Възможни са и спорове, ако фирмите не се съгласят с доклада на инспекторите.

Йорданка Фандъкова коментира днес пред медии, че със сигурност ще има санкции за забавяне при почистването на автобусни спирки и тротоари. Припомняме, че днес тя даде добра оценка на почистващите фирми. Фандъкова призова и гражданите да изчистят пред домовете си, за да бъдат избегнати поледици и инциденти.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама