Варненският кмет глобява снегопочистващите фирми

15:30, 04 яну 16 25 275 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Ще наложа драстични глоби на фирмите, които отговарят за снегопочистването във Варна, заради несправяне със зимната обстановка в града. Това написа преди минути на страницата си във фейсбук кметът Иван Портних. По думите му санкциите ще са за стотици хиляди левове, за което вече лично е уведомил отговорните лица.

"На 30-ти декември бях уверен, че във връзка с понижаване на температурите фирмите са в готовност за реакция при снеговалеж – имат налична техника, осигурени са необходимите материали, работят дежурни екипи. Вчера в 22 часа свиках в общината кризисния щаб и за пореден път получих уверения, че ще се справим със ситуацията. В полунощ наредих да бъде строена наличната техника пред Катедралата. Лично проверих машините, разговарях с всеки от шофьорите. Уточнихме почасов график за работа на машините, включително за влизане в малките улици”, уточни Порних.

Всичко това е причина кметът да не приема никакви извинения и обяснения затова, че сутринта Варна осъмна с недобре почистени улици. Ритъмът на града не бе нарушен, припомни Портних – градският транспорт работи, училищата и детските градини, също, осигурено е отопление за здравните и социални заведения. Въпреки това градоначалникът е категоричен, че ще има санкции за всеки, който не си е свършил добре работата.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама