Данъчните посрещнаха първите клиенти с баница и късмети в Търговище

14:29, 04 яну 16 25 366 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
С баница и късмети посрещнаха днес първите си клиенти  в офиса на Националната агенция по приходите /НАП/ в Търговище.  С нетрадиционния подход екипът на приходната агенция в областния град откри данъчно-осигурителната кампания за 2016 година, съобщиха от пресслужбата на  институцията. Данъчните служители бяха приготвили за клиентите традиционните късмети за здраве, любов, щастие и благоденствие през новата година.

От офиса на НАП в Търговище отчитат, че в първите дни вече има подадени по интернет три  данъчни декларации. Срокът за да отчетем доходите си за 2015 г. изтича на 3 май. Най-лесно и бързо формулярите могат да се подадат по електронен път без електронен подпис. За целта е необходим ПИК, който се издава безплатно в офисите на НАП.

Ако подадат декларациите си по електронен път до 31 март, физическите лица могат да ползват и 5% отстъпка върху данъка за довнасяне по годишната данъчна декларация. Допълнително условие е и да нямат подлежащи на принудително изпълнение публични задължения към момента на подаване на декларацията, както и да внесат целия размер на дължимия налог в срок до 3 май.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама