Владимир Каролев обвини "Зелените" за остарелите лифтове на Витоша

14:26, 04 яну 16 / Политика 25 308 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Политикът и икономист Владимир Каролев обвини „Зелените“ за блокиралия лифт на Витоша в неделя. На Фейсбук страницата си Каролев написа, че инцидентът вчера, при който десетки туристи бяха блокирани на лифт на Витоша, е резултат на "усилията на партийните еколози да не се модернизират ски съоръженията във Витоша“.

За аварията вчера сигнализираха в медиите потърпевшите туристи, тъй никой не беше отговорил на телефона за спешни ситуации. Според Каролев старите лифтове на Витоша регистрират повреди все по-често, а това, че те не са подменени е по вина на „Зелените“.

Ето какво написа политикът на страницата си в социалната мрежа:

„Днес усилията на партийните еколози да не се модернизират ски съоръженията във Витоша са дали за пореден път "плод" - блокирал е един от транспортьорите на вече доста остарелия лифт Алеко. В резултат на което няколко души са висели 30 минути без движение. Въпреки че не е имало опасност за никого, вече е очевидно как старите лифтове във Витоша почват да дават повреди все по-често.

Алеко е на близо 35 години, като по принцип такова съоръжение се експлоатира около 30. Да не говорим какъв е скокът на технологиите само за последното десетилетие - ако сравните кабинковия в Банско (на около 15 години) с чисто-новата шестица Тодорка, все едно сравнявате Дачиа с Мерцедес. Благодарение на Зелените и овързаните им като свински черва НПО-та, във Витоша ще си висят хората все по-често като круши, докато безобразно старите лифтове дефектират. Само че после недоволството и загубите ги отнася операторът, планинската спасителна служба и кметът, а не партийните зелени. В икономиката това се нарича "морален риск" - ползите за един, а попарата я сърба друг“.

„Странно изказване за един човек, който се счита за либертарианец – да обвинява не собственика, а трети лица, но явно това е навик от миналото. Специално лифтовете, които се коментират ги стопанисва „Витоша ски“ и те трябва да се грижат за тяхната поддръжка. Да търсиш вина в трети лица е меко казано непонятно за мен“, отговори на Каролев екоактивистът Тома Белев от "Зелени Балкани" пред София Тopnovini.bg. 

„Явно г-н Каролев не познава плана за управление на Природен парк „Витоша“, който действа в момента и позволява всякакви ремонти и подмяна на лифтовете. Не е лошо първо да го прочете и после да коментира кой какво забранява. В действащия план отчита, че има нужда от ремонт на лифтовите съоражения, прави им съответната оценка и след това одобрява или препоръчва възстановяването на лифтовете“, добави още Белев.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама