Над 80 000 контрабандни цигари са открити на бургаското пристанище (снимки)

13:51, 04 яну 16 25 315 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
4077 кутии с общо 81 540 къса контрабандни цигари и недекларирана машина за производство на фалшиви маркови ключодържатели и аксесоари са открили в тайници на камион-влекач с чуждестранна регистрация служители от отдел „Борба с наркотрафика“ в Митница-Бургас. Камионът е пътувал от Грузия за България и е пристигнал с ро-ро кораб на Митнически пункт „Пристанище Бургас Център“. Шофьорът е декларирал, че превозва 20 колета сурови ядки от лешници. Въпреки че няма открити следи от интервенция върху поставените в Грузия митнически пломби, служители от отдел „Борба с наркотрафика“ са селектирали превозното средство за щателна проверка по метода „анализ на риска“.

При сканирането със специализирания рентгенов апарат на пункта, освен декларираната стока, митничарите установили наличие на чужди тела в шасито на товарния фургон на камиона. При последвалата физическа проверка, в техническа кухина тайник в товарния фургон на камиона са открити скрити 4077 кутии цигари „Winston“ с грузински бандерол, както и разглобена и укрита на части машина за производство на ключодържатели и мостри с лога на световноизвестни автомобилни марки като БМВ, Рено и др.

Контрабандните цигари и машината са иззети. Срещу шофьора на камиона, испански гражданин от арменски произход, е съставен акт за нарушение на Закона за митниците. В изпълнение на Закона за марките и географските означения, за случая ще бъдат информирани  правопритежателите на съответните марки. Работата по случая продължава.  

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама