31 машини чистят пътищата в Община Русе

13:44, 04 яну 16 25 211 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
21 машини разчистват снежната покривка от главни и второстепенни улици във всички квартали на град Русе, съобщават от пресцентъра на общината.

Тротоарите и спирките също се разчистват приоритетно. Други 10 машини разчистват пътищата по селата и извън града, заяви Спасимир Димитров – директор дирекция „Управление при кризи” към Община Русе.

Той уверява, че затворени пътища и хора без ток към момента няма. „Чисти се непрекъснато, опесъчава се и се посипва сол”, заяви още Димитров. Освен главната и второстепенната улична мрежа се разчиства и центъра на града, роторни машини проправят път за пешеходците в малките улички.

Спасимир Димитров призовава етажните собствености да се организират и да започнат да разчистват тротоарите към прилежащите пространства на жилищните блокове, тъй като се очаква през нощта температурите да паднат още.

Ако се запази настоящата обстановка, машините няма да спират работа и през нощта. „Заради ниските температури стръмните участъци са заледени, шофьорите трябва да бъдат изключително внимателни“, коментира още Димитров.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама