Пеевски официално купува и „Техномаркет“

13:30, 04 яну 16 / Политика 25 304 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) разреши на "НСН Инвестмънт" ООД да придобие до 50 процента от веригата „Техномаркет България“ АД, става ясно от съобщение на сайта на комисията.

На практика така ДПС-депутатът Делян Пеевски осветлява и този свой бизнес, след като от години неофициално се счита, че той е собственик на компанията. В момента той е съдружник заедно с майка си в "НСН Инвестмънт".

"Не се очаква операцията да окаже въздействие върху продуктово-географски пазари в страната, тъй като характерът на извършваната от участниците в концентрацията дейност не позволява идентифицирането на пазари, върху които сделката ще окаже въздействие, поради липсата на хоризонтални и вертикални ефекти, както и липса на отношения на свързани пазари", смятат от КЗК.

От лятото Пеевски усилено изсветлява различните видове бизнес, в които участва. Той вече е собственик на медии, има участие в "Булгартабак" и др.

През юли пък един от директорите в "Техномаркет", приближен до банкера Цветан Василев, Николай Китов беше задържан с европейска заповед за арест по обвинение в данъчни престъпления в Италия. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама