Търсят варианти за по-ефективно почистване на Добрич от снега

13:26, 04 яну 16 25 374 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Кметът Йордан Йорданов е поискал от фирма „А.С.А. България“ доклад за хода на снепочистването на града след започналия вчера снеговалеж, както и да се направи план за следващите дни.

Той заяви, че не е удовлетворен от начина, по който снегопочистващата фирма се справи със ситуацията в града. Ще се обсъдят начините, по които при следващ снеговалеж почистването да се забърза и да не се допускат пропуски.

Обясни, че в неделя около 11 часа, преди да започне да вали, от фирмата са обявили, че са в пълна готовност да изкарат всички машини да чистят, но след това се е оказало, че има технически пречки и това е станало след няколко часа бавене.

Кметът обясни, че е бил свидетел и на ситуации, в които шофьори са покачвали адреналина, като са давали излишно газ и са били непредпазливи. Той призова гражданите да карат по начин, съобразен със зимните условия и да не се предизвикват пътно-транспортни произшествия.

Управителят на клона в Добрич на „А.С.А. България“ Георги Иванов съобщи, че ситуацията в града вече е овладяна. Машините на фирмата работят от 15 часа вчера, без спиране. Броят им е бил до 18, като вече са останали да почистват 10.

Иванов сподели, че е имало проблем с магнезиевите смеси. Те би трябвало да разтопяват леда при температури от минус 15 – минус градуса, а сега е станало така, че и при минус 12 - минус 13 градуса не са действали.

Друг проблем са били спрените по улиците автомобили. Освен това, до 3,30 часа след полунощ из града е било пълно с коли, които са правели дрифтове. Само в района на хипермаркетите на изхода на Добрич е имало събрани около 40 автомобила.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама