Малките улички в София засега няма да се чистят, обяви Фандъкова

13:14, 04 яну 16 25 346 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Малките вътрешноквартални улични в столицата засега няма да бъдат почиствани. Изключение правят по-стръмни и опасни места.

Това обяви пред журналисти кметът на Столична община Йорданка Фандъкова, предаде репортер на София Topnovini.bg.

„На този етап не смятам, че трябва да се дават пари за почистване на всички вътрешноквартални улици“, посочи Фандъкова.

По думите ѝ продължават мерките против заледяване. Столичният кмет посочи, че температурите са много ниски и важната задача е била да не се допусне заледяване по основните трасета, по които се движи масовия градски транспорт.

„Тази сутрин той тръгна нормално и към момента се движи в график“, каза Фандъкова и допълни, че е възложила да бъдат почистени тротоарите, за които отговаря общината.

„Надявам се и разчитам на гражданите и на фирмите да почистят пред офисите и домовете си“, призова Йорданка Фандъкова, като отправи молба и към пешеходците и шофьорите да се движат внимателно.

Кметът на Столична община даде добра оценка на почистващите фирми. Според нея, след като вчера медиите не са я търсили и не ѝ е задаван този въпрос, очевидно резултатът е добър. Тя каза, че има своите забележки към работата им, защото на някои места е имало забавяне. По думите ѝ там, където има пропуски, те са отразени в протоколите и ще последват тежки санкции.

„Вчера имаше силен трафик – хората се връщаха в най-тежкото време, но нямаше сериозни пътнотранспортни происшествия, за което заслуга имат и шофьорите“, сподели Фандъкова.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама