Три катастрофи с пет ранени в снега в Старозагорско

13:00, 04 яну 16 25 239 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Три тежки катастрофи с петима ранени са станали вчера в Старозагорско, съобщиха от полицията.

Първата е станала около 11,30 часа по пътя от Стара Загора за Хасково се движел товарен автомобил ”Мерцедес Спринтер”, управляван от 31-годишния М.П. от Стара Загора. Преди с.Бял извор, поради движение с несъобразена с пътните условия скорост, водачът губи контрол над автомобила, който навлиза в платното за насрещно движение и се блъска в насрещно движещия се товарен автомобил ”Форд Транзит”, управляван от 44-годишен старозагорец. След сблъсъка ”Мерцедес”-ът се завърта и се блъска в движещия се в посока север лек автомобил ”Опел Астра”, управляван от 68-годишен мъж от Шумен. В резултат на катастрофата 45-годишен пътник в ”Мерцедес”-а получава фрактура на дясна ключица, а 60-годишна жена, пътуваща в ”Опел”-а е с фрактура на три ребра. Водачите са тествани с техническо средство за употреба на алкохол, което е отчело 0,00 промила и за тримата.

Малко по-късно около 15,15 часа, по пътя от Шипка за Казанлък, катастрофира лек автомобил ”Опел Корса”, управляван от 25-годишната Д.М. от Костенец. При движение с несъобразена със зимните условия скорост, водачката губи контрол над автомобила, който се завърта, навлиза в лентата за насрещно движение и се блъска в движещия се в посока град Шипка лек автомобил ”Ситроен Пикасо”, управляван от 39-годишен украински гражданин. Няма пострадали от сблъсъка. Нанесени са значителни материални щети и по двата автомобила.

Третата катастрофа е станала около 16,00 часа на автомагистрала „Тракия”. В посока Бургас се движел лек автомобил „Форд Мондео”, управляван от 21-годишния С.Х. от бургаското село Трояново. Отново при движение със скорост,  несъобразена с пътните условия,  автомобилът напуска пътното платно вдясно и се преобръща извън него. В резултат на това водачът получава комоцио, возещото се на предна дясна седалка 19-годишно момиче от град Камено получава счупване на таза, а возещата се на задната седалка 30-годишна жена от град Малко Търново – фрактура на прешлен.

Тримата са откарани и настанени за лечение в УМБАЛ „Проф. Стоян Киркович” в Стара Загора, без опасност за живота.

По трите случая са образувани досъдебни производства. При проверките с дрегер на водачите, пробите за алкохол са отрицателни.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама