Два автобуса се изпотрошиха при катастрофа в Бургас (снимки)

12:57, 04 яну 16 25 438 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Два автобуса на градския транспорт в Бургас се сблъскаха в комплекс „Изгрев“, предаде репортер на Topnovini.bg. Катастрофата е станала на спирката на бул. „Стефан Стамболов“ пред блок 3А. Пътниците са напуснали бързо рейсовете, пострадали хора няма.

Причината са инцидента е непочистеният от снега път. Това казаха както шофьорите на двата автобуса, така и директорът на общинския превозвач „Бургасбус“ Петко Драгнев. Автобус номер 30 е бил спрял на спирката и тъкмо когато е щял да затваря вратите и да потегля, е блъснат отзад от пристигащата 12-ка. Водачът на второто возило е набил спирачките, но рейсът е поднесъл по хлъзгавата настилка и е ударил 30-ката.

Цялото предно стъкло на номер 12 е напукано и вдлъбнато навътре. В задното стъкло на номер 30 има голяма дупка.

Щетите са за около 5000 лева, заяви инж. Петко Драгнев за Topnovini.bg. Те ще бъда поети от застраховката на автобусите.

Още няколко рейса на бургаския превозвач са имали проблеми днес заради усложнената пътна обстановка. Освен този на спирката пред „Пикадили“, за който съобщихме по-рано, е имало и закъсал автобус в квартал Сарафово, а друг е аварирал между селата Брястовец и Изворище.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама