Раздаваха топли напитки и храна на бедстващи по пътищата

12:52, 04 яну 16 25 316 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Екипи на БЧК - Велико Търново и ПБЗН - Велико Търново раздаваха топли напитки, храна и вода на закъсали в преспите, шофьори и пътници, съобщиха от пресцентъра на Областната администрация.

След разпореждане на областния управител проф. Пенчо Пенчев екипите на БЧК и пожарната са започнали акцията още в 20.30 ч. в неделя.

Тя е приключила около 05.00 ч. днес. Директорът на БЧК Димитър Русев, заместник-директорът  на ПБЗН Станко Лазов и още няколко души с два високопроходими автомобила са помогнали на 32-ма бедстващи в преспите по пътя Велико Търново - Русе.

"Раздавахме топъл чай, вода и кроасани на хората, които бяха закъсали с колите си. Повечето от тях бяха румънски граждани. Обиколихме пътищата и паркингите от с. Самоводене до с. Овча могила и обратно.

На много места имаше изоставени автомобили, в които нямаше хора. Наложи се с помощта на пожарната да изтеглим поне 10 ТИР-а, които бяха закъсали", каза Димитър Русев.

От ведомствата непрекъснато докладват зимната обстановка на областния управител проф. Пенчо Пенчев, който оглавява Областния съвет по сигурност. Той е в постоянна телефонна връзка и с кметовете на всички общини от Област Велико Търново, които го информират за почистването на пътищата.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама