Амелия Гешева и Златин Велев са новите зам.-кметове на Пловдив

12:47, 04 яну 16 25 1086 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Амелия Гешева и Златин Велев са новите зам.-кметове на Пловдив. От днес заповедта за назначенията им е в сила, заяви по време на официалното им представяне градоначалникът Иван Тотев. Както Пловдив Topnovini.bg. писа, бившата шефка на Старинен Пловдив поема ресор „Култура и туризъм” а Велев става зам.-кмет по транспорт.

"Нуждата от новите структурни промени в Община Пловдив е във връзка с успешното представяне на града като европейска столица на културата през 2019 година, както и с въвеждането и експлоатацията на електронната система за управление на градския транспорт", разясни Тотев.

Припомняме, че ресор "Култура, образование, туризъм, иновации, развитие и европейски политики", за който в предния мандат отговаряше зам.-кметът Стефан Стоянов, с решение на ОбС се раздели на две: "Образование, развитие, европейски политики и международно сътрудничество" и "Култура и туризъм". Другото ново зам.-кметско място се оформи с разделяне на досегашния ресор "Обществен ред и транспорт на "Обществен ред” и "Транспорт”.

„Приоритетите в работата ми като зам.-кмет ще са в областта на опазване на културно-историческото наследство на Старинен Пловдив, както и обявяването на категорична подкрепа на музеите и галериите за създаването на по-добри условия за реставрация на движимото културно наследство. Ще продължим работата по Голямата базилика, Източната порта и Небет тепе”, заяви Амелия Гешева.

В ангажиментите на новия зам.-кмет Златин Велев влизат организацията на транспорта и дейностите, свързани с паркирането и "Синя зона".

Двамата нови заместници са познати лица в управлението на града. Амелия Гешева идва от Старинен Пловдив, а преди това беше част от екипа на Областна управа, управлявал проекта за реконструкцията на Римския стадион.

Златин Велев идва от зам.директорското място в ОП „Чистота”, а до 2011 година е зам.-управник на район „Източен”. 

Все още не е ясно кой ще е новият шеф на ОП "Старинен Пловдив". Изборът ще бъде направен от Амелия Гешева, коментира още на представянето на новите си вицета Иван Тотев. Към момента и.д.директор на "Старинен Пловдив" е Минко Кафтански.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама