Дариха новогодишните бебета на Шумен

12:40, 04 яну 16 25 352 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Първото бебе, родено в Шумен през 2016 година Любомир, и последното, проплакало през 2015 година в шуменската болница – Йоана, получиха днес подаръци от Община Шумен.

Даровете бяха връчени от заместник-кметът по здравеопазване и социална политика д-р Светлана Маркова.

Двете дечица получиха креватчета, столче за кола, шишета за хранене, спални комплекти.

Първото бебе, родено в шуменската болница Любомир, се появи на бял свят в 4,00 часа на 1 януари. То е петото дете на Стефка Любчова Ангелова и е кръстено на дядо и Любчо. Стефка разказа, че на този етап с мъжа и успяват да се справят и да отглеждат децата си. С новото попълнение в семейството вече имат две момчета и три момичета. Най-голямото дете на Стефка е на 11 години, другите са на 10, 8 и 4 години, като по-големите ходят на училище. Стефка допълни, че не смята да има повече деца. Тя обясни, че живеят на квартира, а доходите в семейството идват само от мъжа и. За отглеждането на децата на Стефка помага и майка и.

“Да е жив и здрав”, ориса малкия Любомир заместник-кметът д-р Светлана Маркова и пожела още родителите му да успеят да го изучат.  

Последното бебе за 2015 година Йоана днес бе изписана от болницата и също получи подаръците си от д-р Маркова. Йоана е второ дете на Галина и има по-голям батко на 3 години. Галина Стефанова е супервайзър на център на магазин, а съпругът и работи като началник-смяна в шуменска фирма.

Йоана се роди на 31 декември в 10,00 часа с тегло 3,950 кг и е височина 53 см.

Цветя в знак на благодарност д-р Маркова връчи и лекарите и акушерките в родилното отделение. “Това са хората, които започват да се грижат за новородените, но и продължават да полагат грижи за тях, докато станат майки и бащи и заслужават хиляди благодарности”, каза д-р Маркова.  

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама