Две битови кражби са станали в Русе през празничните дни

12:30, 04 яну 16 25 299 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
За няколко кражби в навечерието на Нова година съобщава ОД на МВР - Русе.

На 31 декември 2015 в Първо РУ-гр.Русе в 15:30 е получен сигнал от русенска гражданка, за извършена кражба от нейния вилен имот. Извършен е оглед на вилния имот, разположен в гр.Русе, м.“Папаздере“, като е установено, че на две места, част от тухления зид е съборен и са направени отвори, отвеждащи към втори етаж и към първи етаж на постройката. От вътрешността са срязани кабелите на електрически уреди и е отнета медна лозепръскачка. Точните щети са в момент на установяване. По случая е образувано досъдебно производство.

На 01 януари 2016 в Първо РУ-гр.Русе в 02:30 е получен сигнал за извършена кражба на парична сума в размер на 1500лв. от жилищен апартамент, намиращ се в гр.Русе на бул.“Фердинанд“. Извършен е оглед на апартамента, като не са установени следи от разбиване. Вероятен начин на проникване в апартамента - чрез подбран или преправен ключ от входна врата на апартамента. По време на огледа е установено, че липсва още една сума от 1500 лева, поставена в мъжка чанта за документи, както и ключове за лек автомобил „Пежо-307“. По случая е образувано досъдебно производство по описа на ОДМВР-гр.Русе.

Наред с това е извършен и обир в производствен цех в града. На 31 декември 2015 в 11:15 часа във Второ РУ-гр.Русе се управител на фирма затова че за времето от 13:00 на 29 декември 2015 до 10:30 на 31 декември 2015 неизвестен извършител е счупил стъклото на цех на фирмата  намиращ се в гр.Русе на ул.“Потсдам“ и е извършил кражба на 2бр. телоподаващо устройство, модел „Кемпи“ и куфар с инструменти „Гедория“. Нанесената щета е в размер на  около 3200лв. По случаят е заведено досъдебно производство.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама