Рецидивист, обвинен за грабеж с опит за убийство, остава в ареста

12:19, 04 яну 16 25 262 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Пловдивчанинът Васил Атанасов остава в ареста по обвинение за грабеж, придружен с опит за убийство, съобщиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура в Пловдив. По искане на Окръжна прокуратура - Пазарджик, съдът взе постоянна мярка за неотклонение "задържане под стража" спрямо 56-годишния Атанасов.

До момента е установено, че на 21 декември 2015 г. в Пазарджик Васил Атанасов с други три неизвестни лица като съизвършители са отнели чужди движими вещи - мобилен телефон, златни накити и 20 000 лева, от владението на двама братя - С.С. и Т.Н., чрез използване на сила.

Четиримата извършители са били въоръжени и при извършване на грабежа ранили единия от братята в крака, а другия в ръката и крака. След това Атанасов и съучастниците му се укрили. Васил е бил задържан на 30 декември 2015 г. в Пазарджик и на 2 януари 2016 г. съдът му наложил постоянна мярка за неотклонение "задържане под стража". Той е осъждан многократно.

Под ръководството на Окръжна прокуратура - Пазарджик, продължават активните процесуално-следствени действия по делото - назначени са химическа и ДНК експертиза, разпитани са множество свидетели, иззети са веществени доказателства и др. Извършват се активни издирвателни мероприятия за установяване на другите трима съизвършители на престъплението.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама