Обявиха дървена ваканция в няколко училища във Варненско

11:57, 04 яну 16 25 365 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Директорите на няколко варненски училища са взели решение за намаляване на учебните часове и междучасия за втората смяна днес. Целта е подрастващите да приключат занятия до 17:00 часа, за да се приберат по домовете си в светлата част на деня. Това съобщи за Topnovini.bg Венцеслава Генова, директор на Регионалния инспекторат по образованието във Варна.

По думи на Генова в Математическата и Хуманитарната гимназия  учебните часове се провеждат на ротационен принцип в различни класни стаи. Целта е паралелките да имат по не повече от един предмет на последния етаж на сградите, където препоръчителната температура от 18 градуса не може да бъде достигната. С намалени учебни занятия ще бъдат също ОУ “П.Славейков“ и СОУ “Климент Охридски“. Очаква се информация за учебния процес и от другите варненски школа.

Училището в село Каменар днес не отвори врати заради авария в трафопост, възникнала рано тази сутрин. Школата в Аксаково няма да работят днес и утре. Непроходимите пътища оставиха и учениците от селата Изворско, Любен Каравелово, Кичево и Въглен по домовете им, добави още Генова.

Училищата в община Долни Чифлик са в еднодневна дървена ваканция след заповед на кмета. Учебни занятия се провеждат в община Дългопол, но учениците там няма да учат на 5 и 6 януари. В община Ветрино школата ще отворят врати от утре, 5 януари.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама