Прибраха двама старозагорски бездомници в Общинския център за настаняване

11:08, 04 яну 16 25 302 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Двама души са постъпили на 31-ви декември м.г. в общинския Център за временно настаняване на бездомни в Стара Загора, съобщиха от Общината.

Центърът, който се намира в ремонтираната бивша сграда на  Регионалния център по здравеопазване, започна дейността си през четирите почивни като услуга за хората в нужда от подслон.

Те се направляват към центъра от отговорните институции – ОД МВР и Спешния център в града, съобщи д-р Антония Тодорова началник на общинския отдел „Здравеопазване и социални дейности“. В момента там работят петима души, необходими са още двама, уточни тя.

В центъра могат да бъдат настанени общо 15 души, като всеки може да пребивава там до три месеца в рамките на една година. Той ще се издържа от общината по решение на Общинския съвет от края на ноември миналата година. Ще се търси възможност услугата да премине на издръжка като държавно делегирана дейност.

Центърът е създаден по проект „Красива България“ на стойност 206 120 лв., с основно финансиране от Министерството на труда и социалната политика и 46 377 лв. съфинансиране от общината.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама