29-годишен в болница след катастрофа в Търговищко

11:07, 04 яну 16 25 307 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
29-годишен варналия е настанен с фрактура на ляв горен крайник в МБАЛ Търговище след катастрофа на пътя София – Варна, съобщават от Областната дирекция на МВР в Търговище.

Инцидентът станал вчера около 15 ч.  29-годишният М.Н. от  Варна шофирал “Опел Астра” с несъобразена с пътните условия скорост. При навлизане в лява завой изгубил контрол над колата, автомобилът излязъл вдясно извън пътното платно и се е блъснал с мантинелата. „Астра”-та отскочила и навлязла в лентата за насрещно движение, където се е блъснала челно в лек автомобил “Ауди 80” с шуменска регистрация, собственост и управляван от 59-годишен мъж от Нови пазар.

В резултат на пътния инцидент 29-годишния варналия е настанен за лечение в МБАЛ-Търговище с фрактура на ляв горен крайник, без опасност за живота му. По случая е образувано досъдебно производство.

За едно денонощие на територията на област Търговище са възникнали 15 пътно-транспортни произшествия. Към момента всички пътища от републиканската и общински пътни мрежи в област Търговище са проходими при зимни условия. От 7 ч на 4.01.2015 г. е отпаднала забраната за движение на товарни автомобили над 12 т с изключение на това по второкласния пътII-4 /Котел-Омуртаг/, където забраната остава в сила. За горепосочения период от време заседнали товарни автомобили по пътищата на областта няма. От сектор “Пътна полиция” в ОД МВР-Търговище призовават водачите на МПС да шофират внимателно с оглед зимните метеорологични условия и заснежените пътища, и да не тръгват да път, ако на автомобилите им не са поставени зимни гуми.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама