Над 30 см сняг има на проходите Шипка и Хаинбоаз

10:44, 04 яну 16 25 321 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Няма ограничения за преминаване на моторни превозни средства през проходите  Хаинбоаз и Шипка, съобщиха от Областния кризисен щаб. Снежната покривка там е с дебелина над 30 см, а температурата е около минус 16 градуса.

Почистващите фирми продължават да опесъчават и да обработват със сол пътната настилка. Днес за Прохода на Републиката (Хаинбоаз) ще бъдат доставени нови 200 т пясък и 100 т сол.  

На територията на Старозагорска област няма затворени пътища и бедстващи хора по информация от  общините. Няма нарушено електрозахранване в населените места от областта.

В Областна администрация постъпват сигнали от граждани за непочистени улици. Един от тях е бил за селата Мъдрец, Искрица и Главан в Гълъбовска община. Оттам съобщиха, че вече е започнало почистване на улиците вътре в селата.

Предстои да започне почистване на пътя Радунци-Борущица.

Областният управител инж. Георги Ранов напомни, че кметовете на общини трябва да изпълняват задълженията си, свързани със снегопочистването. Ако имат нужда от помощ, могат да се обърнат за съдействие към кризисния щаб за евентуално пренасочване на снегопочистваща техника към нуждаещите се райони.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама