185 снегорина са чистили улиците на София, има един аварирал автобус

10:03, 04 яну 16 25 269 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
185 снегорина са работили през цялата нощ, за да почистят улиците на София от падналия сняг. Това обяви столичният кмет Йорданка Фандъкова по време на отчета си в Центъра за градска мобилност за състоянието на пътната обстановка.

Тя уточни, че все пак е имало един проблем, но той е бил незначителен. Става въпрос за аварирал автобус по линия 64. Екипите на дирекцията по безопасност към Столичната община са се отзовали бързо и са възстановили нормалното движение, което е било затруднено за по-малко от час.

„В момента обработките на улиците приключват. Някои от машините се прибират към гаражите, а други остават по точките, защото прогнозите са за продължаващи валежи през днешния ден“, заяви Фандъкова.

По думите ѝ няма сериозни закъснения на автобусите от градския транспорт. Все още се почистват част от спирките и подходите към подлезите. Тя добави, че основната цел е да се почисти всичко така, че да не замръзне след това.

„Вече се обработиха основните улици в кварталите, включително съм възложила да се влиза и във вътрешно квартални улици със стръмни и опасни участъци. Там също трябва да се обработи срещу заледяване“, каза още столичният кмет и подчерта, че ще има санкции за всеки, който не е свършил работата навреме. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама