Ограничено е движението по пътя Варна – Бургас (обновена)

08:18, 04 яну 16 25 198 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Силният снеговалеж и проблемите с почистването на пътя в района на Старо Оряхово са наложили ограничение на движението по пътя Варна- Бургас. Това съобщиха за Topnovini.bg  от Областно пътно управление.  Снощи в района на Старо Оряхово имаше организиран контролно пропусквателен пункт, който не позволяваше преминаването на тежкотоварни автомобили над 12 тона, като мярката засега не е отменена заради по-тежката обстановка в Бургаска област.

Обстановката  във Варненска област е нормализирана. Няма въведени ограничения за движение на автомобили във Варна. Пътищата са заснежени, но почистени и проходими, увериха от Областно пътно управление. Изкарани са всичките 38 снегопочистващи автомобили, които разчистват пътната настилка и я опесъчават, обясни областният управител Стоян Пасев. Оказало се е обаче, че солта, с която се разполага, не е подходяща за температури от минус 7-8 градуса, така че тя не може да се използва в момента.

Няма информация за бедстващи граждани или за възникнали сериозни пътни произшествия на територията на Варненска област. Обстановката в Суворово и Вълчи дол се нормализира, макар че поради продължаващия снеговалеж е трудно, уточни Пасев. В Дългопол масово родителите не са пуснали децата си на училище, въпреки че сградите са отоплени. Очаква се и утре малчуганите да останат по домовете си.

Очаква се днес температурата леко да се повиши, като максималната ще  достигне 4 градуса. Ще продължи да вали сняг. Преди обяд край морето ще духа силен вятър от север- североизток със скорост до 12-17 м/с. Вълнението на морето ще е 4 бала.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама