Ясен е графикът за подаване на декларации за семейни помощи за деца през 2016-та

08:00, 04 яну 16 25 274 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Семействата с отпуснати месечни помощи за деца след 28-ми юли 2015-та година няма да подват нито нови заявления –декларации, нито информация по график, информират от Регионалната дирекция „Социално подпомагане” във Велико Търново. За тях важи само да подадат информация в Дирекцията, ако има промени в условията, при които е отпусната помощта в едномесечен срок от настъпването им.

През месец януари 2016-та декларации подават само семейства, които са подали заявления през януари на предходната година или лица и семейства, които са подавали заявления декларации през март 2015-та, но имат настъпила промяна в семейното положение – местоживеене, напускане на стрната, съжителство на семейни начала.

През февруари съответно подават семейства, които са подали заявления през февруари на предходната година или лица и семейства, които са подавали заявления декларации през април и май 2015-та, уточняват от Дирекция „Социално подпомагане” във Велико Търново.

През месец март на тази година следва да подадат декларации само семействата, които са подавали през март на миналата година и семесйтвата и лицата, подавали заявления през месеците юни и юли на предходната година.

От месец април 2016-та година подават заявления-декларации лица и семейства, на които е изтекъл 12-месечният срок на плащане на отпуснатата помощ за деца и при които няма настъпили промени в обстоятелствата при отпускане на помощи.

Заявленията ще се приемат не по-рано от месеца, следващ този, през който е изтекъл 12-месечния период на плащане на помощите за деца.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама