Сняг в Сливен, централните улици са почистени за движение

07:58, 04 яну 16 25 308 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Сливен се събуди отново със снежната покривка, която на места достига до 10 см. Проверка показа, че всички централни улици и булеварди са почистени от снега. 

Няма въведени ограничения. Пътните настилки са заснежени, обработени и продължават да се обработват, обявиха от Областно пътно управление. Няма затворени участъци и няма постъпили сигнали за закъсали автомобили.

Не са постъпили сигнали за аварии и бедстващи хора, съобщи директорът на Кризисната дирекция в Община Сливен Снежана Кънева. Градът се почиства от 6 комбинирани автомобила и два допълнителни специализирани автомобила.

26 машини почистват пътищата в област Сливен. Дежурни коли за почистване и опесъчаване са работили и през нощта.

Голяма част от сливналии изразиха негативно отношение от почистването на улиците в града. Те се разграничиха от институциите и обявиха, че са потърпевши от заснежаването и заледяването в града, a снощи автомобилите трудно са преминавали из улиците в града и региона.

От Пътна полиция припомнят на шофьорите да се движат със съобразена с пътната обстановка скорост и да не предприемат рисково изпреварване.

Ограничава се движението на МПС над 10 т в Котленски проход. Това съобщиха от пресцентъра на Агенция "Пътна инфраструктура"(AПИ)...

Времето е студено и тихо. Температурите тази сутрин са минус  3 градуса.

Според синиптиците през деня валежите временно ще спрат, но след обяд и привечер от запад отново ще се активизират, ще са предимно от сняг, само по Черноморието ще вали дъжд. Вятърът в Източна България постепенно ще се ориентира от изток-югоизток. Температурите ще са от минус 8 до 2 градуса.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама