Започва раздаването на храните за социално слаби в Русе

07:21, 04 яну 16 25 365 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
На 6 януари в Русе започва раздаването на храните, предоставени от Фонда за европейско подпомагане на най- нуждаещите се лица. 

Право на тази помощ в Община Русе имат социално слабите, които през предходния отоплотелен сезон – 2014-2015 г., са имали право на целево подпомагане. В региона те са малко над 2 500 души. Списъците са предоставени от Агенция „Социално подпомагане”.

В областта правото на такава помощ имат над 6000 души. Те ще получат 5 кг брашно, 6 пакета спагети, 2 компота, 1 кг конфитюр, 3 кг леща.

Помощта се раздава със съдействието на Българския червен кръст. В Русе пункта, от който социално слабите могат да я получат, се намира на територията на Хлебозавода. Раздаването й ще започне на 6 януари от 9 часа и ще продължи до 29 януари.  

 Европейската комисия прие оперативна програма за България, за която ще се използват средства от новия Фонд за европейско подпомагане на най- нуждаещите се. За периода 2014—2020 г. България ще получи 104,8 милиона евро (по текущи цени), с които ще осигури основно материално подпомагане за най-нуждаещите се в страната. Към тях ще бъдат добавени над 15 милиона евро от българския държавен бюджет.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама