Спряха тежките камиони в Старозагорско

07:01, 04 яну 16 25 262 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Въведени са временни ограничения за движение на тежкотоварни автомобили над 12 тона по пътища в Старозагорска област, съобщиха от Областния кризисен щаб.

Тежките ТИР-ове не могат да се движат по главен път I-5 от Стара Загора-Змейово-Ягода-Тулово-Мъглиж. Забрана за движение има и за пътя от село Колена към Стара Загора.  Същите ограничения важат и за проходите Шипка и Хаинбоаз. Тежкотоварните автомобили ще бъдат насочвани за изчакване към площадката на „Летище Стара Загора”. Засега забраната важи до 8.00 часа тази сутрин, но дали тя ще бъде продължоена, ще се вземе решение взависимост от обстановката.

Около 20 са катастрофите, които са станали вчера на магистрала „Тракия”. Повечето от тях са заради несоъбразяване със зимната  пътна обстановка. Няма убити и тежко пострадали. Няма закъсали на пътя автомобили. На магистрала „Марица” обработването с гребла и сол продължава. На двете магистрали в участъците, които са в Старозагорска област, работят общо 14 нови 4-осни машини.

От Областния кризисен щаб призовават водачите на автомобили да бъдат отговорни на пътя, да спазват правилата за движение и да се съобразяват с усложнената зимна обстановка.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама