Борисов: Правителството не може да падне, а да си тръгне

21:43, 03 яну 16 / Политика 25 309 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Тия, които говорят за предсрочни избори, а искаха от мен да им се кълна, че няма никога да отида на предсрочни избори, и аз го изпълнявам това като ангажимент към тях, знаят прекрасно, ако минат границата на добрия тон и правителството си тръгне, защото то не може да падне, а може да си тръгне, един месец след това, след изборите, те ще трябва да дойдат при мен да си говорим за правителство. Това заявява премиерът Бойко Борисов в интервю за вестник „Труд“.

За конфликтите в другите партии, Борисов коментира, че избягва да се бърка в работата им но и за хубаво, и за лошо, ГЕРБ трябва да има позиция винаги. „Даже навремето ДПС или други по-малки партии се явяваха балансьори. Коалициите зависеха тогава от третата по големина партия ДПС. Сега стана обратното. Балансьор в парламента е голямата партия ГЕРБ. Нека някой политолог да ме обори дали това не е така. Защо? Без ГЕРБ никоя друга партия не може да направи правителство. Просто няма да има среща“, обяснява премиерът.

„С Радан Кънев си честитихме Коледа, желая му във всяко едно отношение само добри неща да му се случват. Давам го за пример, защото той е най-амбициозен от всички опозиционни партии в парламента. Хипотеза – спечелва предсрочни избори. Приемаме, че е първа политическа сила. Ако след своята опозиционна дейност в парламента е свалил това правителство, е естествено да не участваме в никакви разговори с него. И трябва да отиде при БСП, при ДПС, да се разбере с тях“, уточнява Борисов и допълва, че има добър диалог и с БСП, ДПС, АБВ, ПФ, както и с министрите от Реформаторския блок. Според него, ако правителството си тръгне и има предсрочни избори, само ще се похарчат пари, ще се унищожи стабилността, няма задълго след това да може да се направи правителство, ще се въртят служебни правителства, а това е блокиране на държавата.

По думите му вътрешният конфликт в ДПС със сигурност е сътресение. „Затова да се стягаме, да работим, да си доусвояваме фондовете като държава, да си строим инфраструктурата, природата да ни е чиста. Повече пари и то много дадохме и за армия, и за образование, и за култура, и за спорт, и за пенсионерите. 100% от времето ми е отдадено на работа и нищо не може да ме разбалансира“, категоричен е Борисов.

„Още от спортната си кариера аз не закусвам, не обядвам, само вечерям, тъй като тренирахме двуразово и не обичах да ми е пълен стомахът през деня. Аз до обяд съм направил поне 15-20 срещи. Министър след министър. Всеки излиза с да или не. Това превключване от тема в тема... Всеки знае, че работя и в събота и в неделя, в 7,30 ч сутрин съм на работа. Пожелавам на всеки да използва обедната почивка за спорт. Ако идват гости, отивам след това. Но съм си въвел час и петнадесет минути задължителен спорт. Който иска да ми намери кусур“, обяснява още Бойко Борисов.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама