1300 снегорина работят в цялата страна, заяви Павлова

20:44, 03 яну 16 25 315 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
1300 снегорина работят в цялата страна. Това заяви министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова по БНТ.

За ситуацията в Източна България, Павлова уточни, че трафикът продължава да е интензивен, а най-критично е в Разград, Търговище и Шумен. „В Смолян също. До 8.00 часа остава забраната за тежкотоварните автомобили. В момента са затворени третокласните пътища и за леките автомобили в областите Шумен и Разград, тъй като имаме сериозни валежи и снегонавявания. Почистването ще се извърши в ранните часове и чак тогава ще се отвори. Ще се чисти утре до обяд, но за съжаление от утре следобед се очакват силни валежи. Ще имаме сериозни ограничения и изисквания за вериги, каквито в момента са в Смолян“, предупреди Павлова.

Вицепремиерът и министър на вътрешните работи Румяна Бъчварова допълни от своя страна, че очакванията им за големи проблеми днес не са се оправдали поради добрата организация. „Всеки момент е ясно къде има проблеми и се вземат решения. 508 са получените сигнали на 112. Всички са проверени и са взети мерки. На граничните пунктове има интензивен трафик, но не е натоварено. Още на обяд за проблемите на идващите от Сърбия бяха решени“, увери Бъчварова. Тя обаче уточни, че те не са били от българска страна, а от сръбска. „Имало е струпване на автобуси, но бързо са се справили колегите“, допълни тя. Вицепремиерът подчерта, че е изключително важа и отговорността на водачите. „Към момента нямаме сериозни пътно-транспортни произшествия. Има един загинал при нелеп инцидент до Бяла, който не е свързан с атмосферните условия“, каза още Румяна Бъчварова.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама