Зимата пак ни изненада: Плевен закъса с почистването на снега

20:26, 03 яну 16 25 366 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
За поредна година първият сняг предизвика неуредици и проблеми в Плевен, въпреки че този път зимата закъсня достатъчно, а почистващите фирми декларираха бойна готовност още преди празниците. Проверка на кмета Георг Спартански установи, че реакцията срещу първата снежна покривка е незадоволителна, а причините са недостатъчно техника и неефективна организация.

"Снегопочистването със сигурност не задоволява нито мен, нито гражданите на Плевен. И със сигурност така няма да я караме", написа в социалната мрежа кмета Спартански в късния следобед. Той лично посети базите на "Чистота" и "А.С.А. България", където установи сериозни пропуски в организацията. От пресцентъра на общината уточняват, че Георг Спартански поддържа постоянна връзка с Общинския съвет за сигурност и всички, имащи отношение институции.

Към момента улиците на Плевен почистват общо 16 машини: 9 на Инжстрой, 5 на Чистота и 2 на А.С.А. България. Състоянието на уличната мрежа и на четвъртокласната мрежа в Община Плевен вече се подобрява, няма данни за непроходими участъци.

От 12.00 до 02.00 часа ще се насипва сол по главните улични артерии и кръстовищата, следващите два часа ще се изрива снегът, а рано сутринта той ще бъде извозван.

По същото време кметът отново ще обиколи града за проверка, а в 09.00 часа ще очаква управителите на снегопочистващите фирми за доклад относно причините за закъснялата реакция.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама