Възпоменателно честване на 168 години от рождението на Христо Ботев в Пловдив

19:49, 03 яну 16 25 294 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
С възпоменателно честване на 6 януари от 13 ч. Пловдив ще отбележи 168 години от рождението на Христо Ботев, съобщиха от Община Пловдив.

В Цар Симеоновата градина, под звуците на военния духов оркестър, с участието на представителен взвод и венценосци ще бъдат поднесени венци и цветя пред паметника на един от най-достойните синове на нашето отечество, чиито живот и дело, поезия и подвиг, смърт и безсмъртие са се превърнали в легенда, която ще живее вечно.

За краткия си жизнен път и своите 28 години поетът ни завеща неповторимо литературно наследство, а саможертвата му за родината е подвиг, който ще помним завинаги.

Слово по повод 168-та годишнина от рождението на Христо Ботев ще произнесе Снежана Фурнаджиева - председател на Дружеството на пловдивските художници. Водещ на церемонията ще бъде актьорът от Драматичния театър в Пловдив Петър Тосков.

По традиция, на тържественото възпоменателно честване са поканени да присъстват областният управител на област Пловдив, представители от Областната администрация, председателят на Общинския съвет в Пловдив и общинските съветници, заместник-кметовете и кметове на райони, представители на Българската армия, ветерани, представители на Българската православна църква, политически и обществени организации, творчески гилдии, медии и граждани.

Преди това, в 11.30 часа, Негово Високопреосвещенство Пловдивският митрополит Николай ще отслужи Великия Богоявленски водосвет на брега на река Марица, срещу Водната палата.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама