Зимната обстановка във Вълчи дол и Суворово е усложнена

18:09, 03 яну 16 25 423 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
По-тежка е зимната обстановка във варненските общини Вълчи дол и Суворово. Това съобщи за Topnovini.bg областният управител на Варна Стоян Пасев. По думите му, заради навявания от сняг, от двете общини са поискали помощ и на място са изпратени още машини от Областно пътно управление.

Пасев добави, че към момента няма постъпили данни за бедстващи хора в областта. Получени са обаче множество сигнали за токови удари и намалено напрежение на електроенергията, които вероятно се дължат на снеговалежа.

Условията за придвижване по Аспарухов мост във Варна също са били затруднени, тъй като съоръжението е било обработено с луга и се е образувало заледяване, изтъкна Пасев. Той добави, че е разговарял с кмета на Варна Иван Портних и участъкът ще бъде опесъчен, за да се осигури безопасното придвижване по моста.

Всички училища, детски градини и ясли във Варна и областта продължават нормално своята работа. Планувано е и през нощта да се работи по осигуряването на достъп до тях. Цял ден са включени отоплителните инсталации, няма аварии и училищата и детските заведения ще посрещнат нормално подрастващите.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама