Трима бургазлии са сред авторите на 100-те най-велики текстове на песни

17:57, 03 яну 16 / Култура 25 800 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Трима известни бургаски творци са сред авторите, чиито творби попаднаха в класацията "Стоте най-велики български текста" на песни на БГ радио, показа проверка на Topnovini.bg. Това са Недялко Йорданов, Ваньо Вълчев и Петя Дубарова.

Най на предно място сред бургазлиите е класирана песента на Недялко Йорданов „Не остарявай, любов“ в изпълнение на Михаил Белчев. Тя заема 13-тото място сред предпочитанията на слушателите. Още две песни по текстове на Йорданов попадат в класацията – на 22 място е „Някога, някога“ в изпълнение на Георги Минчев, а на стотната позиция е „Моето мъжко момиче“, изпята от Стефан Данаилов и Маргарита Хранова.

Ваньо Вълчев присъства два пъти в топ 100. Негов е текстът на хита на Васил Найденов „Телефонна любов“, заемащ 28-а позиция. Другата песен е „Огън от любов“, изпълнявана отново от Васко Кеца в дует със Силвия Кацарова. Тя е класирана на 41 място.

Покойната Петя Дубарова намира място в класацията с текста на песента „Зимна ваканция“, изпълнена от Росица Борджиева. Той заема 51-вото място.

Повече от 11 000 слушатели са гласували в продължение на два месеца за онези песни, които според тях имат най-вдъхновяващ и смислен текст. Вотът започна на 1 ноември - Деня на народните будители, и приключи точно в полунощ на Бъдни вечер. Цялата класация със стоте най-велики български текста прозвуча навръх Нова година в ефира на радиото. На първо място беше класиран текстът на поета Евтим Евтимов на песента „Високо“ от репертоара на ФСБ.  

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама