Засилен трафик, сняг и катастрофи в цялата страна

17:14, 03 яну 16 25 585 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Засилен трафик и тежки метеорологични условия има в цялата страна. Заради това на места се образуваха километрични опашки и пътно-транспортни произшествия. По-рано от Агенция „Пътна инфраструктура“, МВР и Министерството на регионалното развитие и благоустройството увериха, че организацията е на най-високо ниво и няма повод за паника. Въпреки това инциденти и колони имаше почти в цялата страна.

От Столична община увериха, че градският транспорт се движи нормално при зимни условия по всичките си маршрути, като продължават обработки със смеси срещу заледяване на улици и булеварди. Кметът Йорданка Фандъкова обяви, че 175 снегопочистващи машини са на терен.

Движението в столицата е затруднено, поради снеговалежа в града, като на места е изключително хлъзгава и непочистена пътната настилка.

Същевременно движението в района на Драгичево е силно натоварено, като има образувала се колона от автомобили в посока Перник-София. Движението на входа на столицата в района на Владая е спокойно и няма опашки от автомобили. Настилките по София-Перник не са напълно почистени и има заледявания. В посока София общо три снегопочистващи машини са преминали, за да опесъчат.

Километрични опашки са се образували и на пътя Мездра-Ботевград в двете посоки на движение, като причината за това е преобърнал се ТИР. Това сигнализираха пътуващи по направлението. От ОДМВР-София съобщиха, че в района на село Новачене в посока Ботевград-Мездра има спрели ТИР-ове, а заради метеорологичните условия някои от тежкотоварните автомобили буксуват. На място има полицейски служители, които регулират и пропускат движението поетапно и в двете посоки. От ОДМВР-София обаче не потвърдиха информацията за обърнат ТИР в района.

Изключително тежка е пътната обстановка и на път Варна-София, в района на Севлиево.

Голямо задръстване пък се е образувало на пътя след село Гинци в посока София.

На някои от граничните пунктове движението на автомобили е интензивно, съобщават за БНР от Гранична полиция. На граничен пункт "Калотина" има засилено движение на леки автомобили и автобуси в посока България. На граничния пункт "Калотина" е създадена организация, която да улеснява обработката на документите на пътуващите, за да не се затруднява движението. На граничните пунктове "Кулата" и "Капитан Андреево" движението на превозни средства е интензивно, но няма образували се колони от чакащи автомобили. На граничния контролно-пропускателен пункт "Гюешево" в посока България движението също е интензивно, но също няма образували се колони. Засилено е движението на тирове на Дунав мост при Видин, а на Дунав мост при Русе няма проблеми.

Снеговалежът и непочистените платна са причина за пет закъсали автомобила в ранния следобед на автомагистрала "Тракия" между Пловдив и Стара Загора. Две от колите с били преобърнати в нивите.

Ограничава се движението на всички моторни превозни средства през "Троянски проход".

Джип и лек автомобил са катастрофирали на 186-ти км на магистрала „Тракия”, предаде „Фокус”. Преди Чирпан има аварирал ТИР в посока София, а на 190-ти км има обърната кола. Два километра е опашката от автомобили на тунела „Железница”.

Проходът „Петрохан“ към момента е задръстен от тежкотоварни и леки автомобили.

Изключително интензивен е трафикът на Главен път Е-79 и АМ “Струма“в Благоевградска Област.

АПИ препоръчва на шофьорите, движещи се по направлението Перник-София да преминават по автомагистрала „Люлин“. Днес беше планирано да бъдат осигурени две ленти в посока София на път І-1 /Е79/ Перник – София, но поради силния вятър и очаквания обилен снеговалеж временните знаци /бализи/ не могат да бъдат поставени и организацията на движението остава без промяна. АМ „Тракия“ и АМ „Хемус“ са проходими при зимни условия.

Осем души са пострадали пък в два пътни инцидента в рамките на два часа по пътя Шумен-Бургас, в района на село Веселиново. 

Джип беше самокатастрофирал на пътя между село Дагоново и Якоруда около 14.00 часа. Наложи се на място да бъдат изпратени екипи на Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението”, които да извадят заклещените вътре хора и да издърпат превозното средство.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама