Хасковлии: Пътищата не се чистят, ужасно е

17:06, 03 яну 16 25 368 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Улиците не са изчистени от снега. Кишата е навсякъде в града. Това казаха хасковлии пред Topnovini.bg днес. По думите им, ако снегът, който е в момента по булевардите се изчисти добре, няма да се заледи. Хъсковлии, които се прибират от празничната почивка в града, също обясниха, че републиканските пътища не са почистени. Обясняват, че е хвърляно пясък, но това съвсем не значело, че работата е свършена. Хората с възмущение коментират, че първият по-сериозен сняг в региона пак ни изненада.

От Областно пътно управление Хасково обясниха, че пътищата са проходими при зимни условия и че всичката налична техника е изкарана. Фирмата, която пък се грижи за общинските пътища, ще започне да чисти едва след като се образува снежна покривка от 10 см. Така било по договор. В момента снегът в областния град е не повече от 5 см.

Участъкът от Хасково до Харманли по магистрала "Марица" е добре почистен, казаха пътували по аутобана. Според тях обаче след това до Свиленград нещата са корено различни. Машини не са минавали, снегът е само утъпкан, което принуждавало водачите да намалят скоростто до 70 км в час.

Заради лошото състояние на пътищата днес станаха десетки катастрофи с материални щети. Засега не се съобщава за транспортен хаос.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама