Паркингът на „Метро“ в Бургас се превърна в дрифт писта (видео)

15:46, 03 яну 16 / Любопитно 25 696 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Шофьори решиха да използват първия сняг за 2016 г. в Бургас за собствено дрифт шоу. На видео, качено в YouTube, се вижда как няколко водачи въртят гуми и правят „пергели“ със своите автомобили на заснежения и замръзнал паркинг на магазин „Метро“ в града.

Един от шофьорите е решил да заснеме импровизираното състезание с камера, сложена на вратата на колата му. Докато той с бърза скорост обикаля ледената писта, се забелязва как и още няколко автомобила се въртят из паркинга.

Участниците в забавлението използват типичната дрифт техника на шофиране, при която преднамерено извеждат превозното си средство извън контрол чрез „презавиване“, като така довеждат до загуба сцеплението на задните гуми, като в същото време страничното приплъзване се придържа към максимален „слип“ ъгъл.

В не нарочни, а в напълно нежелани дрифт ситуации се оказват днес множество водачи по пътищата в Бургас и областта заради шофиране с несъобразена скорост по заледените участъци. Поради тази причина са станали два пътни инцидента на пътя Поморие-Несебър, друг на отсечката между Сарафово и Слънчев бряг и още 6 шест на територията на община Бургас. Те са се разминали само с леки материални щети, пострадали хора няма, съобщават от полицията.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама