200 звъняли в АПИ да питат откъде да минат

15:22, 03 яну 16 25 310 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Около 200 запитвания относно пътната обстановка и възможните маршрути за водачите на автомобили при снегонавяванията са подадени до момента, каза министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова по време на пресконференция в Агенция „Пътна инфраструктура”. По нейните думи няма получени сигнали за бедстващи и аварирали автомобили по пътищата на страната.

ТИР-овете са спрени на 50 паркинга по републиканските пътища, посочи Павлова. Около 1000 снегопочистващи машини работят по основните пътни артерии в страната, а други 500 правят необходимите обходи, увери тя.

Трафикът е най-голям на входовете на София откъм автомагистралите „Тракия“ и „Хемус“, както и на граничните пунктове, каза още министърът. При Владая е премахнато движението в две ленти в посока София, заради силния вятър и снегонавяванията, които са бутали знаците. Това е можело да доведе до тежки инциденти, обоснова се Павлова и допълни, че всички ленти за движение там са изчистени..

Движението от Сърбия към София е нормално, каза от своя страна председател на УС на Агенция „Пътна инфраструктура” инж. Лазар Лазаров. Трафикът на Симитли, където се събира пътят Банско към Разлог се осъществява с нормална скорост. На качването на Предела в посока Банско има по-натоварен трафик, но това е вследствие на зимните условия, допълни той. На пътя от Видин към Ботевград през Монтана и Враца има едно свлачище с обход и там движението е с намалена скорост.

По неговите думи Проходът на Републиката и проходът „Шипка“ са почистени и движението е нормално. Лазаров апелира шофьорите да имат по-здрави нерви и да не предприемат рискови изпреварвания.

Временно е затруднено движението през Ришкия проход, съобщиха от пресцентъра на МВР. Малко преди 14 часа е станал пътен инцидент между два леки автомобила на главен път, при разклона за Смядово. По първоначални данни са пострадали леко четирима, които са транспортирани за преглед в болнични заведения. На място има патрулни екипи, които регулират движението. Тежките камиони ще бъдат спирани, до изтеглянето на автомобилите, се посочва още в съобщението на ведомството.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама