Най-много пияни и без книжки шофьори са установени в Бургас

14:42, 03 яну 16 25 313 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Бургас е на челно място в страната по установени неправоспособни водачи и такива, употребили алкохол. Това съобщи шефът на „Пътна полиция” в Бургас Иван Ишкиев пред радио „Фокус“. По думите му, най-честите нарушения в областта са неизползване на обезопасителен колан и невключени светлини.

Съставените актове до средата на декември 2015 година са 4576, а глобите по фиш са 14 309. Има леко завишение на констатираните нарушения на водачите през 2015 година. „Като цяло служителите се стараят. Като констатират нарушение, взимат отношение по административен ред, но няма кой знае каква разлика с 2014 г.”, каза Ишкиев.

Най-честите причини за катастрофите в региона са несъобразената скорост, неправилното изпреварване, особено на опасни участъци, и несъобразяване с пътните знаци.

„Заради неотдаването на предимство на пешеходец, особено за град Бургас, имаме доста тежки произшествия. Но като цяло водачите започнаха да стават по-толерантни и все повече започват да отдават предимство на пешеходците и се наблюдава положителна тенденция”, коментира началникът на КАТ-Бургас.

Най-много пътнотранспортни произшествия в Бургас са ставали на територията на Второ районно управление. В областта първенец по катастрофи е община Несебър, където през летния сезон има голямото струпване на туристи в Слънчев бряг.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама