Задръстванията започнаха: Километрична опашка към София при Владая

13:51, 03 яну 16 25 249 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Задръстванията на входовете на София заради "голямото прибиране" вече са факт. Първото се образува на международния път Е-79 след караулката на Владая, сигнализират читатели.

Причината е, че при местността "Черния кос" от двулентов пътят става еднолентов, което предизвиква забавяне. Преминаването става за около 15 минути.

По-рано днес от АПИ призоваха гражданите да се прибират от югозападна България през автомагистрала "Люлин", а не през Е-79, тъй като поради силния вятър временната организация на движението там е невъзможна. Органите на реда планираха да поставят конуси, чрез които да освободят две ленти за прибиращите се към София.

Към момента останалите на останалите входове на столицата няма образувани задръствания. По данни на КАТ се очаква пикът да бъде между 18 и 19 часа. Големите булеварди в София остават празни към този час. Градският транспорт се движи по разписание. 160 снегорина разчистват основните пътни артерии. Кметът на София Йорданка Фандъкова заяви, че след спиране на снеговалежа машините ще влязат и по малките квартални улички.

Междувременно вече започна спирането на тирове по магистралите, за да се осигури безпроблемно преминаване на леките автомобили. Забраната ще важи до 20 часа. Очаква се 400 000 автомобила да се върнат в столицата.

И към този час преминаването през границата се осъществява нормално. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама