Снежната покривка в Бургас се увеличава, пътищата са пързалка (снимки)

13:07, 03 яну 16 25 358 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Снегът бавно, но сигурно, продължава да се трупа в Бургас. Снежната покривка вече е няколко сантиментра, като засега не представлява сериозно препятствие за пътното движение. Опасността идва от заледената покривка отдолу, която е предпоставка за автоинциденти и подхлъзвания. От КАТ съветват тези, които не са си сложили зимните гуми на колите, да го направят, преди да потеглят на път. Вариант е и ползването на вериги.

Всички пътища в Бургас и областта са проходими, казват от Областното пътно управление. Машини почистват и опесъчават основните пътни участъци. Фирма „Титан“, която е ангажирана със снегопочистването в Бургас, е осигурила 40 машини, 150 тона сол и 250 тона луга.

Фирма „Чистота“, отговаряща за общинската пътна мрежа и кварталите, разполага с 20 специализирани машини, 150 тона сол и 250 тона пясък. Има готовност при извънредна обстановка да бъдат мобилизирани още машини и персонал.

Три са основните рисковите пътни участъци в област Бургас, по които преминаващите шофьори трябва да бъдат особено внимателни. Това са Бургас – Малко Търново, отсечката Карнобат-Айтос и пътят Бургас – Варна в района над Несебър в посока Обзор.

Пристанището и летището в Бургас са отворени. На аеропорта се очаква да кацне самолет от Москва днес в 16:15. Десет минути след полунощ тази вечер пристига и полет на авиокомпанията „България Ер“ от София.

Най-доволни от снега са децата, които се замерват със снежни топки и се плъзгат по хлъзгавата повърхност. Малчугани се забавляват и на скейт парка в бургаския жк „Изгрев“, видя репортер на Topnovini.bg. Излизането от там обаче се оказва трудно и се налага по-големите да ги издърпват навън.

Към 13,00 часа температурата на въздуха в Бургас е -5 градуса, но се усеща като -12 заради ледения вятър. Очакванията са утре температурата да се увеличи до плюс 4 градуса и да вали слаб мокър сняг.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама