Хиляди българи пренощували на сръбската граница

12:42, 03 яну 16 25 355 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Десетки автобуси с българи, празнували в Сърбия, бяха блокирани тази нощ на Калотина. Забавянето предизвикаха сръбските гранични власти, информира bTV.

На отиване автобусите също бяха забавени – с около четири часа, но на нашата страна на границата. На връщане ги очакваше ново предизвикателство – този път на сръбската страна. Около 21 ч. снощи те станаха част от огромно задръстване.

"Тръгнали сме на 30 декември, четири часа чакаме. Знаело се е колко хора ще излязат и колко ще влязат. Идваме в страхотно настроение, много добре прекарахме, там организацията беше чудесна. Идваме и отново чакаме четири часа и не се знае кога ще минем", казва една от пасажерките.

"Това са няколко хиляди души. Това са 50 автобуса, ние бяхме 38-ят. Ние гледаме философски на нещата. Нямаме избор", казва друг.

Би трябвало да се предвиди, че в този ден ще има такова струпване, смятат пътуващите – лесно е да се предвиди, че ако има повече гишета, няма да има опашки...

"Сърбите се мотат и така го направиха. Кой ти дава информация? И ние питаме. Отидохме в Сърбия да им дадем нашите пари, те ни цакат", недоволстваха някои.

Малко преди полунощ преминаването се ускори, след като беше отворена още една лента за движение. И до този момент обаче няма яснота какво предизвика бавната работа на сръбския граничен пункт.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама